Sla menu over

Evenementen

David Gilmour: Live at Pompeii

EXTRA VOORSTELLING: Woensdag 27 september - Aanvang 21:00 uur - Tickets € 12,50

 

 

Op woensdag 13 september genoten vele muziekliefhebbers in ruim 2.600 bioscopen wereldwijd van het spectaculaire concert 'David Gilmour: Live at Pompeii'. Op veler verzoek zal Cineworld deze indrukwekkende show nog éénmaal vertonen, op woensdag 27 september. Grijp dus deze laatste kans om dit spektakel nog te beleven op het grote doek en met indrukwekkend geluid.

45 jaar nadat Pink Floyd's David Gilmour  ‘Live At Pompeii’ filmde in het legendarische Romeinse amfitheater, keerde hij terug voor twee spectaculaire shows, een deel van zijn jaar durende tour ter ondersteuning van zijn No.1 album ‘Rattle That Lock’. De optredens waren de allereerste rock concerten voor publiek in het Romeinse amfitheater, en voor slechts twee avonden, kon de menigte van 2,600 mensen precies staan waar gladiatoren in de eerste eeuw na Christus zouden hebben gevochten.

'David Gilmour Live At Pompeii' is een audio-visueel spektakel, met lasers, vuurwerk en een enorm cirkelvormig scherm waarop speciaal gemaakte films geselecteerde nummers complimenteren, maar het gaat vooral om de verbazingwekkende muziek en optredens van een all-star band . De show bestaat uit liederen uit de hele David's carrière, evenals vele Pink Floyd klassiekers, waaronder 'One Of These Days', het enige nummer dat ook werd uitgevoerd bij de band’s show in 1971.

Beide concerten zagen ook zeer speciale uitvoeringen van 'The Great Gig In The Sky' van 'The Dark Side Of The Moon', die David zelden speelt als soloartiest. De film bevat hoogtepunten uit beide shows, in 4k gefilmd door regisseur Gavin Elder. ‘David Gilmour Live At Pompeii’ toont een kunstenaar aan de top van zijn artistieke spel, het uitvoeren van ongelooflijk materiaal met zijn wereldklasse band, in een unieke omgeving, op een zeer speciale gelegenheid.

De liederen omvatten de titel tracks van zijn twee meest recente nummer 1 solo-albums: Rattle That Lock en On An Island, evenals andere solo en Pink Floyd klassiekers, met o.a. Wish You Were Here en Comfortably Numb.

 

Tickets nu verkrijgbaar: klik HIER