Sla menu over
Filmposter
Genre
Muziek
Lengte
190 min
Taal
Duits gesproken

The Magic Flute

Nu in de bioscoop
0.0 (0 stemmen)

Mozarts wereldberoemde opera The Magic Flute wordt door regisseur David McVicar adembenemend tot leven gewekt in de schitterende decors van John Macfarlane.

Prins Tamino belooft de Koningin van de Nacht dat hij haar dochter Pamina zal redden van de tovenaar Sarastro. Hij gaat op weg, samen met de vogelvanger Papageno, maar dan blijkt dat niet alles is wat het lijkt.

David McVicars klassieke enscenering doet recht aan zowel de ernst als de humor van Mozarts werk. Het publiek wordt meegevoerd naar een sprookjesachtige wereld vol dansende dieren, vliegende voertuigen en oogverblindende sterrenhemels. De decors vormen een treffende achtergrond voor Mozarts caleidoscopische muziek, van het vocale vuurwerk door de Koningin van de Nacht en de lyrische liefdesduetten van Tamino en Pamina tot Papageno's hartveroverende, volksliedachtige aria's.

Behalve een komedie is The Magic Flute ook de verklanking van Mozarts spirituele overtuiging: Verlichtingsidealen als het zoeken naar wijsheid en deugdzaamheid vormen de grondslag van dit magische sprookje. The Magic Flute was direct een doorslaand succes en werd door Mozarts veronderstelde rivaal Salieri beschreven als een 'operone' - een grootse opera.

GESCHATTE TIJDSDUUR: 3 UUR EN 10 MINUTEN, INCLUSIEF ÉÉN PAUZE

DUITS GEZONGEN, MET NEDERLANDSE ONDERTITELING

Reserveren/kopen
woensdag 20 september 20:15
donderdag 28 september 14:00